הפיזיקה היא המדע היסודי, העוסק בתיאור המציאות ובהסבר עולם התופעות שסביבנו בעזרת תיאוריות פיזיקליות. לרבות מהתיאוריות הפיזיקליות יש יישומים טכנולוגיים חשובים, ששינו באופן משמעותי את אורח חיינו. בשיעורי פיזיקה נרכוש כלים בסיסיים להתבוננות חדשה בעולם שסביבנו ולהבנה טובה יותר של התופעות הסובבות אותנו.
ייחודה של מגמת פיזיקה הוא בדרכי החשיבה שהיא מקנה לתלמידות, הכוללות יכולת התבוננות וניתוח של תופעות רבות הסובבות אותנו. דרכה העיקרית של הפיזיקה היא פירוק שאלה לשאלות הבסיסיות, ופתרון שאלות אלה על מנת לחזור לבעיה המרכזית.
בכיתה י' : בעזרת ניסויים והדגמות נלמד ונבין את התופעות היסודיות של האור: מהו אור, מהי ראיה, כיצד האור מוחזר ונשבר, וכיצד פועלים מכשירים אופטיים שונים.
הנושא בו נעסוק בכיתה י"א הוא המכניקה הניוטונית (הקלאסית). מכאניקה הוא הענף בפיזיקה החוקר את תנועת הגופים, הכוחות המניעים אותם ותכונותיהם האנרגטיות. מלבד הבנה של מגוון התופעות המכניות הסובבות אותנו בחיי היום יום, ייחשפו התלמידות לראשונה לתיאוריה פיזיקאלית מלאה, כשאחת המטרות היא לאפשר לתלמידות להתנסות ולחוות מהי פיזיקה ומהו מדע. לימודי הפיזיקה מאפשרים לתלמידות להתמודד עם מגוון היבטים של תיאוריה, כולל היבטים מתמטיים.
בכיתה י"ב נמשיך להכיר את יסודות הפיזיקה הקלאסית ונלמד את נושא החשמל והמגנטיות. נושא זה הוא מופשט קצת יותר מהמכניקה בה התעמקנו בשנה שעברה, נכיר את מושגי ה"שדה" וה"פוטנציאל" ונדבר על אנרגיה חשמלית ועל זרמים ומעגלים חשמליים. לקראת סוף השנה נטעם מעט מהפיזיקה המודרנית כשנדבר על מבנה האטום ועל דואליות החומר כפי שמציגה אותם תורת הקוונטים.